~ Marokko ~

KoningsstedenLaat je betoveren door dit prachtig land met z'n duizend-en-één-nacht sfeer. Bezoek een van de 4 koningssteden: Marrakech, Fès, Meknes en Rabat. Of doe een steden-rondreis en bezoek ze allemaal! De Koningssteden waren vroeger de residenties van de Marokkaanse dynastie. Hierdoor vindt je er tegenwoordig nog steeds vele culturele hoogtepunten, zoals schitterende paleizen met weelderige tuinen. De populairste Koningsstad voor een stedentrip is Marrakech. Deze levendige stad ligt aan de rand van de Sahara en heeft als bijnaam "de Parel van het Zuiden". Struin door de smalle straatjes vol gezellige winkeltjes en restaurants of over een levendige en kleurrijke markt. Bezoek ook een van de vele adembenemende paleizen en moskeeën.

De andere Koningssteden moet je ook gezien hebben, het middeleeuwse Fès, modern Rabat en keizerlijk Meknes. De grootste stad en belangrijkste haven van Marokko is Casablanca. Struin over brede boulevards en geniet van de zon op het prachtige strand. Verder is de levendige stad Agadir is een bezoek waard.

Kortom bezoek dit fascinerend land van de muntthee, gastvrije bevolking, verrukkelijk eten en rijke historie. Laat je verwonderen door Marokko!