Zoek & boek

5 tips voor het verkennen van Gelderland

Gelderland is een prachtige provincie om op vakantie te gaan. Of je nu met z’n tweetjes, met je vrienden of met het hele gezin gaat voor een villa huren Nederland – Gelderland is the place to be! Er zijn prachtige natuurgebieden om doorheen te wandelen of fietsen, maar ook genoeg andere activiteiten voor jong en oud. Wil jij Gelderland gaan verkennen? Met deze tips komt dat helemaal goed!

Openluchtmuseum Arnhem

Ontdek de geschiedenis van Nederland aan de hand van de nagebouwde huizen, fabrieken en boerderijen van vroeger. Hoe leuk is het om met je eigen ogen te zien hoe een smid vroeger het ijzer smeedde of hoe een bakker te werk ging. En nog leuker: om het zelf ook eens te proberen. Gegarandeerd een leuke dag voor het hele gezin! En na afloop weer met z’n allen terug naar het vakantiehuis met zwembad.

Kasteel Vorden

Kasteel Vorden is het oudste kasteel in Nederland dat nog altijd bewoond is. Het is een prachtige plek om te bezoeken en er is ook voor kinderen genoeg te doen. Het kasteel, dat aan de rand van het Gelderse dorp Vorden ligt is authentiek ingericht en omgeven door een prachtig landschap van bossen en parken.

Fietsen en wandelen in de natuur

Gelderland kent prachtige natuurgebieden. Natuurlijk is er de Veluwe, waar je kunt wandelen en fietsen door het mooie bos- en heidelandschap dat ooit gevormd is door stuwwallen uit de ijstijd. Je komt er prachtige flora en fauna tegen. De Veluwe al gezien? Dan zijn er nog veel meer natuurgebieden om te wonderen, zoals De Posbank, de Ginkelse Heide, Park Sonsbeek, De Blauwe Kamer, De Ooijpolder en Kootwijkerzand.

Dolfinarium Harderwijk

In het Dolfinarium Harderwijk ontmoet je prachtige zeedieren, zoals zeehonden en -leeuwen, walrussen, roggen en natuurlijk dolfijnen. Je kunt er leren over het leven en de verzorging van de dieren, maar er is nog veel meer te doen. Zo kunnen de kinderen zich lekker uitleven in Waterpret, terwijl de ouders genieten van een hapje en drankje in het restaurant.

Winkelen in Nijmegen

Een dagje winkelen is altijd een leuk idee tijdens je vakantie. In Gelderland kunnen we je zeker aanraden om Nijmegen te bezoeken. De geschiedenis van deze grote stad gaat wel tweeduizend jaar terug en dat maakt de stad prachtig om doorheen te lopen. En ondertussen natuurlijk te genieten op een van de terrassen en lekker shoppen in de vele winkels die de stad rijk is.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Stedentrip kerst

De leukste stedentrips met Kerst

De periode rondom kerst is ieder jaar weer een waar feest. De vrolijk verlichte straten, de...
Zonnige trip januari

Een zonnige stedentrip in Januari? 5 tips!

Heb je even helemaal genoeg van de Hollandse vrieskou en wil je even ontsnappen uit de...
Goedkope steden Europa

5 goedkope steden in Europa

Wil jij lekker op reis en de wereld verkennen, maar beschik je niet over een enorm...
Kroatie stedentrip

Kies voor Kroatië als veelzijdige vakantiebestemming

Één van de snel groeiende vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen is Kroatië. Kroatië staat niet direct bekend...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met stedentrips voor je…