Zoek & boek

5 x leuke dingen doen in omgeving Haarlem

Als jij een dagje naar een andere stad wilt is Haarlem een goede keuze. Haarlem ligt naast Amsterdam en er is net als in Amsterdam genoeg te doen. Lees hier 5 leuke dingen die jij kunt doen in Haarlem.

Rondvaart in Haarlem

Door een rondvaart in Haarlem te doen ontdek je Haarlem zonder zelf veel moeite te hoeven doen. Je kunt lekker rustig zitten terwijl jouw gids de geschiedenis verteld over Haarlem. Veel geschiedenis van Haarlem heeft te maken met het water, waardoor een rondvaart op een water een ideale manier is om Haarlem echt te leren kennen. Haarlem is een ideale stad om in te varen, omdat het Spaarne onderdeel is van de Staande Mastroute (SMR). Dit is een veilige doorgaande vaarroute voor onder andere motorboten.

Fiets of leenscooter

Wil je nog meer zien van de stad? Huur dan een fiets of een leenscooter. Een fiets kan je makkelijk huren bij centraal station Haarlem. Vervolgens ben je in nog geeneens 10 minuten in de binnenstad. Een leenscooter kan je vinden op verschillende plekken in de stad. Vanaf Haarlem kan je ook fietsen of rijden naar Spaarnwoude. Dit is een recreatiegebied tussen Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam. Hier kun je van alles doen, van actief tot minder actieve activiteiten. Zo kan je mountainbiken, paardrijden of een ritje maken op een e-chopper.

Grote Markt

Naast de grote markt van Haarlem vind jij de Grote Markt. Op de Grote Markt vinden het hele jaar markten, concerten en festivals plaats. Op zaterdag en maandag vindt de wekelijkse warenmarkt plaats. Ook is er een biologische markt op vrijdag en botermarkt op zaterdag.

Shoppen

Een andere goede plek om te shoppen is Amsterdam The Style Outlets. Ondanks de naam bevindt dit outlet winkelcentrum zich niet in Amsterdam, maar in Halfweg. Dit is een dorp naast Haarlem. In dit winkelcentrum vind je bekende merken voor goedkopere prijzen. Zo vind je er onder andere een Nike, Adidas en G-star Raw winkel. Ook voor eten ben je hier aan het goede adres. Je vind er onder andere Dunkin’ Donuts, Art of Chocolate en Cheese & More by Henrig Willig. Als je even tussendoor wilt rusten kan je een kopje koffie of thee drinken bij Anne&Max of Coffee Fellows.

Musea

Als je houdt van cultuur en kunst is Haarlem een aanrader. Het oudste museum van Nederland bevindt zich in Haarlem, namelijk het Teylers museum. Daarnaast kan je onder andere naar het Draaiorgelmuseum, Museum van de Geest en Frans Hals museum. Cultuur- en kunstliefhebbers hebben genoeg keuze in Haarlem. Concluderend is er genoeg te doen in Haarlem en omgeving Haarlem. Haarlem is zeker een bezoekje waard.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Stedentrip kerst

De leukste stedentrips met Kerst

De periode rondom kerst is ieder jaar weer een waar feest. De vrolijk verlichte straten, de...
Zonnige trip januari

Een zonnige stedentrip in Januari? 5 tips!

Heb je even helemaal genoeg van de Hollandse vrieskou en wil je even ontsnappen uit de...
Goedkope steden Europa

5 goedkope steden in Europa

Wil jij lekker op reis en de wereld verkennen, maar beschik je niet over een enorm...
Kroatie stedentrip

Kies voor Kroatië als veelzijdige vakantiebestemming

Één van de snel groeiende vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen is Kroatië. Kroatië staat niet direct bekend...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met stedentrips voor je…