Zoek & boek

5x leuke dingen om te doen in Amsterdam met vrienden/vriendinnen

Hoewel het al een tijdje niet mogelijk is geweest om samen met vrienden iets te ondernemen vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, hopen we natuurlijk dat hier snel verandering in komt. Helaas is er nu nog maar weinig mogelijk, maar des te leuker is het natuurlijk om alvast naar iets uit te kijken. Op deze manier kunnen jij en je vrienden/vriendinnen er meteen weer op uit zodra het weer mag. Een van de leukste steden om samen met je vrienden of vriendinnen wat te ondernemen is Amsterdam. In dit artikel zetten wij 5x leuke dingen om te doen in Amsterdam op een rij!

Party Boat

Zin in een feestje? Dat kunnen we ons maar al te goed voorstellen, want dit is voor jou en je vrienden/vriendinnen waarschijnlijk een hele tijd geleden. En hoe kun je beter een feest vieren dan varend door de mooie grachten van Amsterdam? Party Boat Amsterdam biedt jou deze mogelijkheid. Wat je kunt verwachten als je kiest voor een party boat? Denk aan onbeperkt drankjes, gezelligheid én al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. Terwijl je aan het feesten bent kun je namelijk genieten van de mooie grachten, historische straatjes en bezienswaardigheden. Als je nog een tof idee aan het zoeken was voor een leuk activiteit met vrienden of vriendinnen, kun je deze party boat zeker overwegen!

Borrelboot

Vinden jij en je vrienden/vriendinnen een party boat iets te veel van het goede, maar zouden jullie wel graag met een borrel door de Amsterdamse grachten willen varen? Dan is de Amsterdamse borrelboot ook een goede optie voor jullie. Wat je kunt verwachten als je kiest voor een borrelboot? Denk aan het bewonderen van de mooie omgeving terwijl je achteroverleunend met een borrel op een prachtige boot zit.

City games

Als je nog een leuke activiteit zoekt om met je vrienden/vriendinnen in Amsterdam te doen, kunnen wij city games zeker aanraden. Maar wat kun je nu eigenlijk verwachten van city games? Zoals de naam al doet vermoeden, zijn city games leuke en spannende spellen die je buiten in de stad speelt. In Amsterdam heb je echt enorm veel keuze als het gaat om city games, dus het is helemaal aan jou voor welke citygame jij en je vrienden/vriendinnen gaan. Enkele bekende city games zijn GPS-tochten, puzzeltochten en outdoor escape rooms. Bovendien zou je ook kunnen denken aan leuke varainten van bijvoorbeeld populaire tv-programma’s en series, zoals bijvoorbeeld wie is de mol. Als jullie ervoor kiezen om een city game te doen, kun je een te gek spel spelen samen en tegelijkertijd de mooie stad verkennen!

Escape room

Een echte aanrader om samen met je vrienden of vriendinnen te doen, is een escape room. Dit is een interactief spel waarbij je samen met anderen de grootste raadsels en puzzels probeert op te lossen. Het is van belang dat je dit oplost binnen een bepaalde tijd, meestal is dit 60 minuten. Er zijn escape rooms waarbij je uit één kamer moet ontsnappen, maar tegenwoordig bestaan er ook veel escape rooms waarbij je door meerdere kamers heen moet om uiteindelijk te kunnen ontsnappen. Deze laatste optie geeft veel variatie, want doordat je steeds in een nieuwe kamer terechtkomt dien je steeds opnieuw weer te kijken wat de grootste raadsels en uitdagingen van die betreffende kamer zijn. Je kunt ervoor kiezen om samen met je vrienden of vriendinnen proberen te ontsnappen. Als je echter met een grotere groep bent is het ook leuk om in groepjes tegen elkaar te strijden. Escape rooms zijn er in allerlei verschillende varianten. Denk bijvoorbeeld aan game-, horror- of misdaad escape rooms. Welke variant je ook wilt doen, je hebt een grote kans dat je hiervoor in Amsterdam op de juiste plaats bent. Deze stad biedt namelijk talloze mogelijkheden voor een leuke escaperoom met je vrienden of vriendinnen.

Het Amsterdamse nachtleven

Deze kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Amsterdam staat bekend om het bruisende nachtleven. Zodra het weer mogelijk is om samen met vrienden of vriendinnen uit te gaan, is dit dan ook een perfecte locatie. De stad biedt namelijk heel veel mogelijkheden. Van kleine barretjes tot grote clubs: genoeg keuze voor jou en je vrienden/vriendinnen!

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Stedentrip kerst

De leukste stedentrips met Kerst

De periode rondom kerst is ieder jaar weer een waar feest. De vrolijk verlichte straten, de...
Zonnige trip januari

Een zonnige stedentrip in Januari? 5 tips!

Heb je even helemaal genoeg van de Hollandse vrieskou en wil je even ontsnappen uit de...
Goedkope steden Europa

5 goedkope steden in Europa

Wil jij lekker op reis en de wereld verkennen, maar beschik je niet over een enorm...
Kroatie stedentrip

Kies voor Kroatië als veelzijdige vakantiebestemming

Één van de snel groeiende vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen is Kroatië. Kroatië staat niet direct bekend...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met stedentrips voor je…