Een stedentrip naar New York: dit zijn de must do’s!

New York: stad van het Guggenheim, Times Square en Ellis Island. Deze stad is echt een absolute must om een keer te bezoeken. Je vindt er de mooiste musea ter wereld, kunt er dagenlang shoppen en erna heerlijk ontspannen aan het water in het groene Central Park. Ook voor theater- en muziekliefhebbers is er in New York van alles te doen. En eet er zeker een keer het beroemde Amerikaanse ontbijt op Rockefeller Plaza. Maar goed, wanneer je maar een aantal dagen in deze indrukwekkende wereldstad bent, welke dingen moet je dan zeker zien? We zetten de leukste insidertips even voor je op een rij.

Dubbeldekker tour

New York is een grote stad. Laat het idee dus los dat je alles in een trip kunt bekijken. Een zeer goede manier om de stad te bekijken is met de Hop on Hop off bus. Het grote voordeel is dat je zo een goed overzicht krijgt van de stad en wat er allemaal te doen en te zien is. Daarnaast kun je met deze bus ook naar alle bezienswaardigheden en word je voor de deur afgezet (dat scheelt lopen!). Je kunt pakketten kopen met toegangskaartjes voor verschillende attracties. Op deze site vind je meer informatie https://www.newyork.nl/hop-on-hop-off/hop-on-hop-off-in-new-york/

Lunchen & bootje varen in Central Park

Central Park is natuurlijk een must see wanneer je in New York bent. In het midden van Central Park vind je er een vijver waar je ook bootjes kunt huren. Aan deze vijver zit ook één van de meest populaire restaurants van New York met terras aan het water: the Loeb Boathouse. Reserveren aanbevolen! 

Rooftop terrace

Voor een fenomenaal uitzicht hoef je niet persé naar het het (dure) Empire State Building. Er zijn allerlei dakterrassen op de skyscrapers, waar je onder het genot van een kopje verse cappuccino kunt genieten van het geweldige uitzicht. Op de site https://www.cntraveler.com/gallery/best-rooftop-bars-in-new-york-city vind je een overzicht met de 17 beste rooftop terrassen van New York. Gallow Green en Bar Sixty Five zijn absoluut aanraders vanwege de inrichting en het uitzicht!

Kunst & cultuur

Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in New York. Naast Times Square kun je op Broadway elke musical bekijken die je maar kunt bedenken. Verder kun je Times Square links laten liggen, tenzij je van veel neon verlichting, drukte, fast food restaurants en hoge prijzen houdt. Naast het Museum of Modern Art (Moma) Guggenheim en het Whitney Museum vind je er nog diverse andere musea. In Chelsea, een van de meest levendige kunstenaarswijken van de stad, vind je maar liefst 500 kunstgalerieën. 

West Village

Ook West Village is een leuke wijk om te bezoeken. Deze wijk bestaat uit fraaie oude herenhuizen en veel groen en bomen. In het weekend vind je er veel vlooienmarkten en in de kleine straatjes zitten unieke koffiehuisjes en funky boetiekjes. Series als Friends en Sex in the City werden hier opgenomen.

Straat met live muziekbars

New York was altijd een pioniersstad voor muzikanten en kunstenaars. In Greenwich Village vind je een hele straat met bars waar elke avond live muziek is. ’S-avonds betaal je er entree, maar aan het einde van de middag kun je in sommige bars gratis naar binnen. 

Shop till you drop...

In New York kun je eindeloos winkelen. Voor luxe winkelen ga je naar 5th Avenue, Broadway en Soho. Ben je op zoek naar originele items? Dan moet in je het Meatpackers district zijn. Deze buurt werd door New York Magazine uitgeroepen tot meest trendy buurt van New york. Ben je op zoek naar goedkope merkkleding? Neem dan zeker even een kijkje in de Woodbury Premium Outlets met meer dan 200 merkkleding winkels onder één dak.

Visum aanvragen

Voor de Verenigde Staten heb je alleen een visum nodig wanneer je reis langer dan 90 dagen duurt volgens de afspraken binnen het Visa Waiver Program. Voor een reis van minder dan 90 dagen ben je verplicht om je 72 uur voor aankomst te registreren via de ESTA elektronische reisvergunning. Op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ kun je de bijbehorende vragenlijst invullen. Deze ESTA kost 15 dollar en blijft in totaal twee jaar geldig. Reis je erna nog door naar Canada? Vraag dan ook een Electronic Travel Authorization aan voor Canada (canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship). Verder heb je een geldig reisdocument nodig en hebben kinderen een eigen paspoort nodig. Zijn niet beide ouders aanwezig tijdens de reis dan heb je ook een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder nodig en schriftelijke toestemming. Heb je naast de Nederlandse ook de Iraanse, Syrische Soedanese of Irakese nationaliteit of ben je na 1-3-2011 in Soedan, Syrië, Irak of Iran geweest? Dan kun je geen ESTA aanvragen maar moet je een een visum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat.

© 2024 — stedentripdirect.nl — development by Harris Software