5 leuke plaatsen voor een stedentrip met de auto

Voor een heerlijk weekend weg hoeft je echt niet altijd in het vliegtuig te stappen. Er zijn namelijk genoeg leuke, levendige steden in de buurt waar je gemakkelijk met de auto heen kunt rijden! Denk aan onze eigen Nederlandse steden Maastricht, Delft of Leeuwarden, maar ook aan de steden Antwerpen, Hamburg en Brugge in onze buurlanden. Zie je het wel zitten om met de auto op reis te gaan, zorg dan dat je van te voren een goede verzekering afsluit en start op tijd met autoverzekeringen berekenen. Lees snel verder, en ontdek de volgende leuke bestemmingen voor een stedentrip met de auto, dicht bij huis!

Leuven

Deze gezellige Belgische studentenstad bruist en ademt historie en cultuur. Vanaf onze mooie provincie Brabant rijdt je hier in amper 2 uurtjes naartoe. Leuven staat vooral bekend om zijn prachtige universiteit die verschillende architectuur stijlen laat zien. Maar ook is de stad populair vanwege zijn vele bierbrouwerijen, waar het lekkerste bier word gemaakt. Het oude centrum van Leuven is heerlijk om doorheen te slenteren en je te laten verassen door de mooie historische gebouwen, gezellige sfeer en mooie straatjes.

Dresden

Het Duitse Dresden ligt op ongeveer 6 uurtjes rijden van Nederland, en is nog niet zo bekend onder toeristen. Waar veel mensen er liever voor kiezen om naar Berlijn, München of Hamburg te gaan, weten de meesten niet dat Dresden een van Europa’s grootste barokke steden is en is gezegend met prachtige gebouwen en monumenten. De stad is gelegen aan de rivier de Elbe, waar je in de zomer heerlijk overheen kunt varen of lekker kunt picknicken aan de waterkant. Buiten dit alles heeft Dresden een bruisend avond leven waar altijd wel iets te beleven valt. Een verassend leuke stad dus!

Gent

Deze prachtige historische stad doet zeker niet onder bij de Belgische hoofdstad Brugge en leent zich perfect voor een super leuke stedentrip. Gent is de thuisbasis van het bekende Gruut-bier en de gezellige Gentse feesten, en laat een mix zien tussen historie en moderniteit. Er zijn tal van interessante musea, geweldige restaurants en authentieke maar ook hippe bars. De stad bezit een zekere charme en schoonheid die meteen voelbaar is wanneer je er rond loopt. Stap dus snel in de auto en laat je betoveren!

Besançon

De autorit duurt misschien iets langer naar deze leuke, redelijk onbekende stad in Frankrijk, maar het is de rit dubbel en dwars waard. De stad wordt beschouwt als de historische hoofdstad van de regio Franche-Comté, en het is niet moeilijk voor te stellen waarom. Vooral de sierlijke Romeinse brug Pointe Noire is een lust voor het oog en waarschijnlijk de meest bijzondere bezienswaardigheid van de stad. Maar ook de 18e Eeuwse Kathedraal en het kasteel Pale-Granville zijn heel indrukwekkend. Buiten prachtige historische gebouwen zit Besançon vol met gezellige pleintjes, smalle steegjes, kunstgalerijen en bars.

Keulen

Last but not least, en op steenworp afstand van ons eigen Kikkerlandje: de levendige Duitse stad Keulen. Vaak wordt deze bestemming bezocht met kerst, vanwege de beroemde kerstmarkten. Maar Keulen heeft echt veel meer te bieden dan dat! Deze studentenstad ligt aan de mooie rivier de Rijn, en staat bekend om zijn adembenemende Dom; een immense gotische Kathedraal. Ook mag het beroemde chocolademuseum niet worden gemist. Keulen is hip, bruisend, en lijkt nooit te slapen. Uitgaan kun je er als de beste en ook aan winkelgelegenheden is er geen gebrek. Kortom: de perfecte bestemming voor een stedentrip met de auto.

Wat moet er geregeld worden voor een stedentrip met de auto?

Genoeg mogelijkheden dus om een heerlijke stedentrip met de auto te beleven op een niet al te verre bestemming. Wel is het belangrijk om een aantal dingen goed te regelen voor vertrek. Ga stressloos op pad, en sluit van tevoren bij Autoverzekering.nl een dekkende verzekering af die perfect bij jou past. Op deze manier weet je zeker dat je niet voor onverwachte problemen komt te staan. Ook is het verstandig om eens een aantal autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Het aanbod is namelijk enorm en de prijzen en diensten kunnen erg uiteenlopen. Bereken snel en eenvoudig hoeveel jij kwijt bent aan je verzekering, en verzeker jezelf letterlijk en figuurlijk van het beste tarief!

Dan let je niks anders meer dan de auto in te stappen, en naar een van deze of een andere leuke bestemming te rijden voor een heerlijke stedentrip. Enjoy!

© 2024 — stedentripdirect.nl — development by Harris Software