Zoek & boek

Een stedentrip met de auto? Zo bereid je je optimaal voor

Ben jij van plan om zodra het weer kan op een leuke stedentrip te gaan? Dan is het misschien goed om het vliegtuig eens links te laten liggen, en er lekker met de auto op uit te gaan. Grote kans dat we namelijk als eerste weer mogen reizen met eigen vervoer wanneer de crisis eindelijk voorbij is. Om je alvast zo goed mogelijk voor te bereiden op je reis, zijn er een aantal praktische dingen die geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het berekenen van je autoverzekering, om geen onnodige kosten te hoeven maken. Lees snel verder en ontdek hoe je je reis zo goed mogelijk kunt beginnen!

1. Bereken je autoverzekering

Voordat je op stedentrip gaat met de auto, is het verstandig om eens goed te kijken naar je verzekering, en je autoverzekering te berekenen. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om dit te doen, al denk je misschien van wel. Je berekent je autoverzekering al heel gemakkelijk online in een aantal stappen. Je hebt hiervoor de volgende gegevens nodig: het aantal schadevrije jaren, het aantal kilometers per jaar, je kenteken, postcode en huisnummer, en je geboortedatum. De totale kosten van je auto hangen echter ook samen met andere kosten zoals benzinegeld en wegenbelasting. Zorg ervoor dat je ook deze kosten in kaart brengt.

2. Vergelijk je autoverzekering

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillede verzekeraars, dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Het zou je bijna doen besluiten om zomaar wat te kiezen. Maar wanneer je met de auto op vakantie gaat is het hebben van een goede autoverzekering echt een must (en zelfs verplicht!). Omdat bijna alle verzekeraars weer andere soorten premies hebben, verschillende diensten aanbieden en ook de prijzen sterk uiteenlopen, is het verstandig om autoverzekeringen te vergelijken met anderen. Op deze manier vindt je uiteindelijk de goedkoopste én beste verzekering voor jou. Je kunt hierdoor tot wel 200 euro per jaar besparen, zeker de moeite dus!

3. Sluit de perfecte autoverzekering af

Als je eenmaal wat meer op de hoogte bent van hoeveel je daadwerkelijk kwijt bent aan je autoverzekering plus overige kosten, én een goede vergelijking hebt gemaakt tussen verschillende verzekeraars, kun je eindelijk de perfecte autoverzekering gaan afsluiten. Een die helemaal past bij jouw rijgedrag, wensen en budget. Je doet dit op Autoverzekering.nl al binnen een paar minuten. Ook helpen zij je graag bij het invullen van benodigde informatie, zodat je niet uren achter de computer zit. Piece of cake dus!

4. Laat je auto uitgebreid checken

Het belangrijkste heb je geregeld voor je reis: de autoverzekering. Dan is het ook nog verstandig om je auto te laten checken voor je vertrekt. Je wilt natuurlijk niet voor onverwachte problemen komen te staan onderweg…Je moet je auto sowieso eens per jaar APK keuren, maar wanneer je lange afstanden aflegt en met de auto buiten Nederland gaat reizen, is het goed om dit eens extra te laten doen. Je kunt hierna met een stressloos en ontspannen gevoel aan je stedentrip beginnen!

5. Zorg voor goede navigatie

Als laatste moet je zorgen voor een goede navigatie in je auto zodat niks jou meer kan overkomen tijdens je reis. Aangezien je toch gaat rijden in een vreemd land, is dit echt onmisbaar in je auto. Je kunt de route ook volgen via je telefoon. Zorg dan dat je de kaart van te voren download voor het geval er weinig bereik is. Met een handige telefoonhouder plaats je je mobiel eenvoudig in je auto, waardoor je de route altijd goed en op een veilige manier kunt zien. En het klinkt misschien ouderwets, maar neem voor de zekerheid ook een tastbare routekaart mee. Je weet maar nooit!

Dan rest je niks anders meer dan de auto in te stappen, en je stedentrip tegemoet te gaan. Je bent er nu namelijk letterlijk en figuurlijk van verzekerd dat je optimaal bent voorbereid op je reis!

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Stedentrip kerst

De leukste stedentrips met Kerst

De periode rondom kerst is ieder jaar weer een waar feest. De vrolijk verlichte straten, de...
Zonnige trip januari

Een zonnige stedentrip in Januari? 5 tips!

Heb je even helemaal genoeg van de Hollandse vrieskou en wil je even ontsnappen uit de...
Goedkope steden Europa

5 goedkope steden in Europa

Wil jij lekker op reis en de wereld verkennen, maar beschik je niet over een enorm...
Kroatie stedentrip

Kies voor Kroatië als veelzijdige vakantiebestemming

Één van de snel groeiende vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen is Kroatië. Kroatië staat niet direct bekend...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met stedentrips voor je…