Zoek & boek

5 handige tips voor een stedentrip naar Marrakesh

Marrakesh is een fantastische bestemming voor een stedentrip. Het mag dan wel een beetje chaotisch en overweldigend overkomen wanneer je voor de eerste keer aankomt, maar geloof ons vrij dat de Marokkaanse stad er zal in slagen je helemaal te betoveren. Een bezoek brengen aan de Rode Stad is alsof je bent aanbeland op een andere planeet. Het kan dus erg handig zijn om goed voor bereid te zijn voor een stedentrip. Zo weet je wat je er kan doen, hoe je er best gekleed bent en hoe je je ter plaatse verplaatst. Net daarom hebben we deze vijf handige tips voor een stedentrip naar Marrakesh opgesteld.

1. Je weg vinden in de souks

Wanneer je Marrakesh bezoekt, dan hoort ronddwalen in de souks er gewoon bij. De Medina is veruit de bekendste en een echte must tijdens je stedentrip. Toch kan de wirwar aan smalle straatjes en de overrompeling aan mensen best indrukwekkend zijn. Hoewel de souks een echt doolhof lijken, zit er meer structuur in dan je denkt. De Medina bestaat uit een hoofdstraat van waaruit verschillende kleine straatjes vertrekken. En als je toch zou verdwalen, sla niet in paniek! Dat is net de charme van de souks. En uiteindelijk vind je altijd vrij snel je weg terug.

2. Ga niet akkoord met de eerste prijs

Afdingen is een deel van de cultuur in Marokko. Ga dus niet akkoord met de eerste prijs die ze je aanbieden. Dat geldt trouwens niet alleen voor de kraampjes in de souks, maar ook bijvoorbeeld voor het nemen van een taxi. Zorg dat je weet hoeveel een taxi van punt A naar punt B kost en begin met onderhandelen. Je kan je op voorhand informeren door te vragen aan een local wat de taxirit ongeveer zal kosten. Lukt het je niet om af te dingen tot de prijs die je in gedachten had, overweeg dan om een andere te zoeken. De kans is groot dat ze achter je aan hollen en toch akkoord gaan.

3. Let op met het nemen van foto’s

Een toerist bezondigt zich er vaak aan. Het nemen van foto’s van de lokale bevolking zonder toestemming. Misschien wil je wel een foto van een straatartiest of in lokale kledij. Vraag altijd toestemming. De kans is immers groot dat ze anders nadien je om geld zullen vragen.

4. Vermijd de mannen met de aapjes en slangen

Een bekende tourist trap op de markt van Marrakesh zijn de mannen met aapjes en slangen waarmee je foto’s kunt nemen voor geld. Laat je hier echter niet aan vangen, want de dieren zijn vaak het slachtoffer van dierenmishandeling.

5. Drink geen kraantjeswater

Het is een tip die op heel wat bestemmingen van toepassing is. Toch vergeten sommige reizigers wel eens dat Marrakesh in Afrika ligt, ondanks dat het slechts enkele uren vliegen is, en dat het water uit de kraan niet dezelfde kwaliteit heeft als bij ons. Vermijd dus kraantjeswater om darmklachten te voorkomen.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Stedentrip kerst

De leukste stedentrips met Kerst

De periode rondom kerst is ieder jaar weer een waar feest. De vrolijk verlichte straten, de...
Zonnige trip januari

Een zonnige stedentrip in Januari? 5 tips!

Heb je even helemaal genoeg van de Hollandse vrieskou en wil je even ontsnappen uit de...
Goedkope steden Europa

5 goedkope steden in Europa

Wil jij lekker op reis en de wereld verkennen, maar beschik je niet over een enorm...
Kroatie stedentrip

Kies voor Kroatië als veelzijdige vakantiebestemming

Één van de snel groeiende vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen is Kroatië. Kroatië staat niet direct bekend...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met stedentrips voor je…