Wat zijn de leukste dingen om te doen in Athene?

Verken de hoofdstad van Griekenland tijdens je stedentrip met ons complete overzicht van de beste dingen om te doen in Athene. We houden van Athene, maar er is zoveel te zien dat het soms overweldigend kan zijn, vooral voor een nieuwe bezoeker. Als je deze aanbevelingen opvolgt, zul je gelukkig in relatief korte tijd het beste van Athene zien. Een stedentrip naar de Griekse hoofdstad is daarom zeker mogelijk, vooral als je kiest voor een auto huren om alle bezienswaardigheden in Athene te kunnen aanschouwen.

Odeon

Odeon in het oude Griekenland was een gebouw voor zang en muzikale shows. In Athene is het Odeon van Herodes Atticus het theater aan de voet van de Akropolis. Tot op de dag van vandaag zijn er wereldberoemde artiesten te zien, zoals de Foo Fighters in 2017 en Sting in 2018. Het is een once-in-a-lifetime ervaring om een concert te zien op de oudste locatie tussen oude ruïnes. Het Odeon van Herodes Atticus is niet alleen historisch, intiem en elke zitplaats biedt een geweldig uitzicht op het podium. Als onderdeel van het Epidaurus-festival worden er elke zomer tientallen concerten gehouden in het Odeon.

Parthenon

Het Parthenon is de beroemdste van de oude ruïnes van de Akropolis. Het is het symbool van democratie dat de heuvel van de Akropolis domineert en dateert uit de 5e eeuw voor Christus. Maar de Akropolis is gevuld met archeologische wonderen naast het Parthenon. Op het terrein zie je ook de tempel van Athena Nike en het theater Odeon van Herodes Atticus. Andere tempels om te bezoeken zijn de Propylea-tempel van Nike, de Erechtheion-tempel en je moet het Dionysus-theater zien. Een auto huren Kreta is dus zeker een aanrader als je tijdens je stedentrip naar Athene ook het Parthenon wilt bezoeken.

Parthenon

Benaki Museum

Het elegante Benaki Museum belicht de geschiedenis van Griekenland door de eeuwen heen. De meest unieke items zijn vergulde plafonds en houten lambrisering die zijn teruggevonden in 18e-eeuwse Griekse herenhuizen en die als gereconstrueerde kamers in het museum worden tentoongesteld. Het museum heeft ook een fantastische cadeauwinkel.

Monastiraki-plein

Het Monastiraki-plein is een bruisende ontmoetingsplaats in het hart van Athene. Het Monastiraki-plein, gelegen onder de Akropolis, is een van de oudste wijken van Athene. Met wandelstraten, cafés en patio's is het een geweldige plek om te ontspannen en een middagje te wandelen. In Monastiraki vind je overigens ook de archeologische vindplaats Ancient Agora.

Sounio

Sounio is een fantastische plek in Athene om de zonsondergang te bekijken. Gelegen aan de zee op ongeveer 70 kilometer van het stadscentrum, heb je een auto nodig om er te komen, maar het is de moeite waard, want het is een van de coolste dingen om te doen in Athene.

Centrale markt

Elke dag, behalve op zondag, kun je het geroezemoes van de grootste markt in Athene ervaren. De centrale markt van Athene strekt zich uit tot beide zijden van Athinas Street, met aan de ene kant groenten en olijven en aan de andere kant vlees en vis.

© 2024 — stedentripdirect.nl — development by Harris Software