Zoek & boek

Zo bereid je jouw binnenlandse stedentrip voor

Sinds het begin van 2020 zijn we ons gaan beseffen hoe leuk het is om in ons eigen land op vakantie te gaan. We hoeven je vast niet te vertellen waarom. Er zijn ontzettend veel leuke steden in Nederland die staan te wachten om verkend te worden. Of je nou graag musea bezoekt, een sportieve uitdaging wilt of wilt ontspannen, in ons koude kikkerlandje kan het allemaal. Wil je een huisje in Nederland huren? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Vandaag geven we je een aantal tips om je te verzekeren van een zorgeloos vertrek.

Waar ben je al geweest?

Het is natuurlijk het leukst om een gebied te bezoeken dat voor jou nog onbekend is. Pak daarom eens de kaart van Nederland erbij en kijk waar je al geweest bent. Het leukste is om een landkaart uit te printen en hier met stiften of punaises op te markeren welke plekken je al hebt gehad. Zo heb je meteen een toffe poster voor aan de muur en kan je de kaart blijven updaten!

Wat wordt je globale planning?

Het is natuurlijk super om je ter plekke te laten verrassen, maar als je echt het maximale uit je trip wilt halen is het belangrijk om gedegen vooronderzoek te doen. Maak een lijstje met dingen die je absoluut wil doen en noteer daarbij hoelang elke activiteit ongeveer gaat duren. Vergeet daarbij niet rekening te houden met reistijd. Op die manier blijf je achteraf niet met het gevoel zitten dat je iets bent vergeten en kan je toch nog spontane dingen plannen.

Ik ga op reis en ik neem mee…

Als je op vakantie gaat naar het buitenland maak je al gauw een lijstje met dingen die je bij je moet hebben. Denk aan kleding, toiletspullen, opladers en misschien je werkspullen als je toch onverhoopt een uurtje aan de slag moet. In Nederland zit je wellicht wat dichterbij huis, maar toch is het verstandig om op een rijtje te hebben wat er in je tas of koffer gaat. Dat voorkomt vlak voor je vertrek ook een hoop stress! Hopelijk gaan deze tips je helpen om het maximale uit jouw binnenlandse stedentrip te halen. Wordt het een vakantie Zeeland om uit te waaien op het strand? Zoek je liever de drukte op in Noord-Holland? Ga je liever naar de Veluwe voor een actieve vakantie? Of ga je toch naar Twente voor de prachtige wandelroutes? Dat is natuurlijk helemaal aan jou! Het succes zit hem in de voorbereiding. Waar je ook heen gaat, wij wensen je alvast veel plezier!

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Stedentrip kerst

De leukste stedentrips met Kerst

De periode rondom kerst is ieder jaar weer een waar feest. De vrolijk verlichte straten, de...
Zonnige trip januari

Een zonnige stedentrip in Januari? 5 tips!

Heb je even helemaal genoeg van de Hollandse vrieskou en wil je even ontsnappen uit de...
Goedkope steden Europa

5 goedkope steden in Europa

Wil jij lekker op reis en de wereld verkennen, maar beschik je niet over een enorm...
Kroatie stedentrip

Kies voor Kroatië als veelzijdige vakantiebestemming

Één van de snel groeiende vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen is Kroatië. Kroatië staat niet direct bekend...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met stedentrips voor je…