Zoek & boek

De leukste last minute stedentrips

Een stedentrip is eigenlijk een mini-vakantie waar je in korte tijd heel veel kunt zien en meemaken. Juist door de korte duur is een last minute daarom vaak een ideale manier om op een voordelige manier een leuk uitstapje te maken. Je hoeft immers voor een korte trip veel minder voorbereidingen te treffen dan voor een langere reis. Natuurlijk zal je zelf een aantal favoriete bestemmingen hebben, maar het is verstandig om voor een last minute een bestemming te kiezen waar veel op wordt gereisd. Misschien dat jij de hoofdstad van Moldavië wel interessant vindt als bestemming, maar de kans dat je daar een voordelige last minute voor vindt is een stuk beperkter dan de onderstaande bestemmingen.

Londen

Misschien ben je hier al vaker geweest, maar in deze enorme stad is altijdwat nieuws te zien of te beleven. Momenteel is Londen het tweede financiëlecentrum ter wereld na New York. Het aantal vluchten naar de hoofdstad vanEngeland is dan ook erg groot. Het is niet zeker of dat na Brexit zo zalblijven, dus een beetje haast kan geen kwaad. Natuurlijk is Londen geengoedkope stad, maar jij kan je stedentrip zo duur maken als je zelf wil. Voordeligehotels en restaurant vind je niet in het centrum, maar het vervoer is er via demetro zo goed, dat je overal snel kan komen.

Istanbul

Iedere dag vliegen er Turken uit heel Europa terug naar hun geboortelandvoor een kort of lang verblijf. Dat betekent dat er het hele jaar door ook lastminutes zijn te scoren. Istanbul ligt op de grens van Europa en Azië en heeftde bezoeker erg veel te bieden. Wil je een goedkoop uitje naar deze stad dan ishet wellicht het overwegen waard om een last minute met hotel inbegrepen tezoeken. Op die manier heb je meer zekerheid voor een onderkomen dat voordeligmaar ook comfortabel is.

Parijs

Wie wil er nu niet een reisje maken naar de stad van de liefde? Je moet erwel rekening mee houden dat de meeste last minutes naar Parijs beschikbaar zijnin de periodes van vakantie. Dat betekent dat de stad flink vol zit mettoeristen. Natuurlijk is er de onvolprezen metro en daardoor kan je ook eenhotel zoeken dat wat verder van het centrum is gelegen. Informeer van tevorengoed in welk deel van de Franse hoofdstad het hotel is gelegen. Er zijn wijkenwaar toeristen uit westerse landen minder welkom zijn.

New York

Natuurlijk hoort de Big Apple op deze lijst, want wie wil nu niet een meerde trip naar de Verenigde Staten maken. Er is aan vluchten vanuit Europa geenenkel gebrek, dat zal duidelijk zijn. Maar het is tegenwoordig ook niet zoeenvoudig meer om in de VS binnen te komen, ook niet als Nederlander. Wil je tocheen keer meemaken wat het betekent om je te storten in de smeltkroes van velevolkeren, zorg dan dat je papieren in orde zijn.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Ontdek de schoonheid van Schotland met treinreizen

Ontdek de schoonheid van Schotland met treinreizen

Reizen door Schotland met de trein is een ervaring als geen ander. Van de betoverende Hooglanden...
Stedentrip kerst

De leukste stedentrips met Kerst

De periode rondom kerst is ieder jaar weer een waar feest. De vrolijk verlichte straten, de...
Zonnige trip januari

Een zonnige stedentrip in Januari? 5 tips!

Heb je even helemaal genoeg van de Hollandse vrieskou en wil je even ontsnappen uit de...
Goedkope steden Europa

5 goedkope steden in Europa

Wil jij lekker op reis en de wereld verkennen, maar beschik je niet over een enorm...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met stedentrips voor je…