Last minute stedentrips Madrid

Stedentrips vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Stedentrips.

Een stedentrip naar Madrid: bezoek aan Spanje’s koninklijke stad

De Spaanse steden hebben een enorme aantrekkingskracht op ons en Madrid is daar zeker geen uitzondering op. Met een goedkope stedentrip naar Madrid bezoek je de op één na groenste hoofdstad ter wereld. De koninklijke Spaanse hoofdstad heeft een statig ogend stadscentrum, vol winkelstraten en groene parken. Ook musea kun je tijdens een citytrip in Madrid veel bezoeken. Drie daarvan worden zelfs tot de mooiste ter wereld gerekend. Zet het Prado museum, het Reinia Sofia museum of het Thyssen-Bornemizma museum dus op je to-do lijstje voor een last minute in Madrid.

Met het vliegtuig, met de trein of met de auto naar de Spaanse hoofdstad

Wie een goedkope stedentrip naar Madrid boekt, reist meestal met het vliegtuig. Een georganiseerde reis inclusief vlucht is bij aanbieders zoals Tui of Kras zo gevonden. Vanaf Schiphol ben je in slechts 2,5 uur in de Spaanse hoofdstad. Reis je met eigen vervoer, dan leg je een afstand van bijna 1800 kilometer af. Zonder tussenstops rijd je ongeveer 18 uur. Binnen Madrid is het vervoer prima geregeld. De elf verschillende metrolijnen bestrijken de hele stad en maken het je tijdens je citytrip in Madrid erg makkelijk.

Een citytrip in Madrid: tips voor bezienswaardigheden op een rijtje

Madrid ademt dankzij zijn statige bouwwerken en monumenten een chique sfeer uit. De belangrijkste die je tijdens je stedentrip in Madrid met een bezoekje kunt vereren, is het Palacio Real. Dit is het oudste koninklijk paleis van West-Europa. Ook de pleinen in de stad zijn bijzonder. Zo wordt de Plaza de Espana door imposante gebouwen gesierd en is de Plaza Major met zijn vele terrasjes en kunstenaars het levendigste plein van de stad. In het Parque del Buen Retiro onttrek je je aan de drukte en is het heerlijk picknicken.

Eten, drinken en uitgaan tijdens je goedkope stedentrip in Madrid

Madrid telt meer dan 3000 restaurants, dus eten is er in overvloed. Pak het met een last minute in Madrid net zo aan als de locals en begeef je naar een van de vele flamencobars, waar je onder het genot van een hapje en een drankje geniet van een prachtig optreden. Na een bezoek aan de flamencobars duiken de meeste Spanjaarden gezellig een andere bar of club in, om tot diep in de nacht uit te gaan. Het Madrileense uitgaansleven mag zich meten aan dat van andere grote Europese steden.

Een last minute naar Madrid laat je zien hoe gezellig een hoofdstad kan zijn

Vind jij een goedkope aanbieding inclusief vlucht en hotel, of op basis van eigen vervoer? Aarzel dan niet om deze te boeken. Madrid mag dan wel een miljoenenstad zijn, de sfeer is er altijd knus gebleven. De Madrilenen zijn spontaan en knopen maar wat graag een praatje met je aan. En alhoewel Madrid niet over stranden in de directe omgeving beschikt, heeft het de aan de Mazanares rivier grenzende Madrid Rio parken. Reis er met de metro goedkoop heen en geniet van een dagje zorgeloos zonnebaden.

Stedentrips vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Stedentrips.

Blog

© 2024 — stedentripdirect.nl — development by Harris Software