Last minute stedentrips Venetie

Stedentrips vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Stedentrips.

Een citytrip naar Venetië: bezoek aan de stad van de palazzi en de zingende gondeliers

Met een goedkope stedentrip naar Venetië begeef je je naar wat ongetwijfeld het meest romantische plekje van Italië is. Wat ooit als belangrijk knooppunt tussen het oosten en het westen gold, is uitgegroeid tot een ware sprookjesbestemming die vooral veel verliefde stelletjes trekt. Een last minute naar Venetië brengt je naar een stad die in feite uit 120 kleine eilandjes bestaat. Deze zijn middels 400 bruggen met elkaar verbonden. De bekendste brug waarmee je tijdens je stedentrip in Venetië kennismaakt, is de Brug der Zuchten.

De mooiste van alle bezienswaardigheden die om jouw aandacht vechten

In de voormalige Dogenstad barst het van de paleizen en kerken die allen in de bloeiperiode werden gebouwd. Het gotische Dogenpaleis op het San Marcoplein behoort tot de belangrijkse. Dit paleis was vroeger de residentie van de doge; de heerser van Venetië. Naast de Brug der Zuchten mag ook een foto met de Rialtobrug over de Canal Grande niet aan je last minute in Venetië ontbreken. De Ponte di Rialto verbindt de wijken San Marco en San Polo. Vanaf klokkentoren Campanile heb je een prachtig uitzicht over de hele stad.

Eten en drinken tijdens je goedkope stedentrip in Venetië

Ook in Venetië is het eten om je vingers bij af te likken. Behalve pizza’s, pasta’s en vleesgerechten moet je tijdens je citytrip in Venetië ook zeker de typisch Venetiaanse specialiteiten uitproberen. Deze zijn meestal gebaseerd op vis. Ook de bigoli met ansjovissaus is een aanrader. Vanwege de prijzen en het hoge toeristische gehalte kun je de restaurants rond het Piazza San Marco beter vermijden. Strijk in plaats daarvan neer op een plek waar ook de locals zitten. Je betaalt meestal wel een klein bedrag voor het ‘coperto’, oftewel het bestek.

Uitgaan in klasse tijdens je stedentrip in Venetië

Of je nu met de auto, met de trein of met het vliegtuig naar Venetië afreist, neem ten minste één chiquere outfit mee. Uitgaan tijdens je goedkope stedentrip in Venetië doe je in stijl. Hier geen massale nachtclubs, maar een verfijnd nachtleven waarbij met vooral wijnbars en tavernes. Deze concentreren zich in het historische centrum. Boek je via reisaanbieders zoals Tui of Kras goedkoop een georganiseerde stedentrip naar Venetië inclusief vlucht en hotel? Je accommodatie bevindt zich altijd op een centrale locatie, waardoor je vanuit de wijnbar zo je comfortabele bed bereikt.

Boek je last minute naar Venetië goedkoop en vertrek binnenkort al

Een citytrip naar Venetië is een van de beste tips voor verliefde stellen. Maar ook als je niet op een roze wolk zit, betovert de romantische stad je. Bij reisaanbieders als Tui of Kras vind je altijd wel een goedkope aanbieding inclusief vlucht, of gebaseerd op een reis met eigen vervoer. Venetië is overigens regelmatig het decor van nationale en internationale festiviteiten. Misschien val jij tijdens je stedentrip in Venetië met je neus in de boter en proef je tijdens je bezoek aan de stad ook van levendige festiviteiten!

Stedentrips vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Stedentrips.

Blog

© 2024 — stedentripdirect.nl — development by Harris Software