Last minute stedentrips Dresden

Stedentrips vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Stedentrips.

Een citytrip naar Dresden: Oost-Duitse stad met een uniek verhaal

Een goedkope stedentrip naar Dresden betekent een reis naar een stad die honderd jaar geleden tot de mooiste ter wereld werd gerekend. Niet voor niets werd hij ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. De bombardementen in de Tweede Wereldoorlog maakten abrupt een einde aan die status. Dat betekent natuurlijk niet dat er tijdens een stedentrip in Dresden niets te zien is. Integendeel. Na een flinke wederopbouw schittert hij weer net zoals vroeger. Een last minute naar Dresden boek je voor cultuur, architectuur, kunst en natuurlijk heerlijk eten en drinken.

De Dresdense tradities op tafel

Om maar met dat laatste te beginnen: wie een citytrip naar Dresden boekt, maakt kennis met de traditionele Saksische keuken. Dat betekent onder andere vlees, groenten, aardappelsoep, goulash en verse zuivelproducten. De keuken wordt gekenmerkt door sterke smaken. Een stevige maaltijd laat je tijdens een last minute naar Dresden begeleiden door een koud biertje. Er zijn overigens ook enkele brouwerijen waar je een rondleiding kunt krijgen. Ook voor wijnliefhebbers is de stad een aangename verrassing. Hij ligt midden in de Saksische Wijnstraat, een van de bloeiendste wijnbouwgebieden van het land.

Absolute must-sees tijdens je stedentrip in Dresden

Dresden stond bekend om zijn prachtige bouwwerken. De replica’s die er nu voor in de plaats zijn gekomen, weten de authentieke sfeer echter ook goed uit te ademen. Een echte must-see tijdens je stedentrip in Dresden is de barokke Frauenkirche. Dit heiligdom, en dan vooral zijn koepelconstructie, was wereldberoemd. Nog steeds geldt hij als symbool van de stad. Wat je tijdens een goedkope stedentrip in Dresden ook niet mag missen, is het eveneens barokke paleiscomplex Zwinger.

Winkelen tijdens je goedkope stedentrip in Dresden

Boek je als shoppingliefhebber een last minute naar Dresden? Dan zit je hier goed. Aan winkelmogelijkheden bestaat hier geen gebrek. Zowel internationale modeketens als boetiekjes en kunstgalerijen zijn in Dresden goed vertegenwoordigd. De populairste winkelstraat loopt van de Altmarkt tot aan de Hauptbahnhof. Rondom de Frauenkirche bevinden zich de wat luxere winkels en boetiekjes. Ben je echter op zoek naar vintage, dan ben je in de Neustadt weer aan precies het juiste adres.

Een last minute naar Dresden met het vliegtuig, met de trein of met de auto

Vind je het fijn om een geheel georganiseerde citytrip naar Dresden te boeken? Reisaanbieders als Tui en Kras hebben meestal wel een goedkope aanbieding voor je. Boek je een vlucht en een hotel samen, dan reken je vanaf Amsterdam op nog geen anderhalf uur vliegtijd. Ga je in plaats voor een stedentrip naar Dresden inclusief vlucht voor een reis met eigen vervoer? Dan ben je om en nabij de zesenhalf uur onderweg.

Kennismaken met de andere kant van Duitsland

Goedkoop naar Dresden vertrekken is een van de beste tips om eens op een andere manier met onze oosterburen kennis te maken. Zijn uiterlijk en bijzondere verhaal hebben Dresden vandaag de dag tot de unieke stad gemaakt die hij is. De prachtig wederopgebouwde bezienswaardigheden, de nog zichtbare gevolgen van de oorlog, de overvloed aan kunst en zijn ligging midden in een groene omgeving maken van Dresden een interessante stad waarmee je absoluut kennis wilt maken.

Stedentrips vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Stedentrips.

Blog

© 2024 — stedentripdirect.nl — development by Harris Software