Last minute stedentrips Polen

Stedentrips vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Stedentrips.

Een citytrip naar Polen: zó verrassend was een weekendbreak nog nooit

Een goedkope stedentrip naar Polen heeft al menig toerist positief verrast. Het land heeft onterecht een grauw imago. Heb jij zin in een korte reis die anders is dan anders, dan is een stedentrip naar Polen een interessante keuze. Polen was ooit een machtig koninkrijk, wat je terugziet in de vele historische gebouwen. Ondanks vele oorlogen is het land weer opgekrabbeld. Met een last minute naar Polen bezoek je één van de bruisende steden van het land, waar het je aan cultuur, uitgaan en culinair genieten aan niets ontbreekt.

Tips voor de mooiste bestemmingen voor een last minute naar Polen

Denk je aan een citytrip naar Polen, dan denk je waarschijnlijk meteen aan hoofdstad Warschau. De kleurrijke, historische binnenstad is in feite een exacte replica van het vooroorlogse centrum, dat tijdens WOII geheel werd gebombardeerd. Toch wordt vaak niet Warschau, maar Krakau als mooiste stad van Polen genoemd. Krakau is gelegen aan de Wisla en behoort tot de belangrijkste cultuursteden van Europa. Tot slot is ook het onbekende Gdánsk een goede keuze. Deze aantrekkelijke havenstad aan de Oostzee heeft altijd een rol van formaat gespeeld in de Poolse geschiedenis.

Met het vliegtuig, met de trein of met de auto naar de Poolse stad van jouw keuze

Tui en Kras bieden regelmatig een georganiseerde last minute naar Polen aan. Kies je vooreen pakketreis waarbij je vlucht en hotel zijn inbegrepen, dan vlieg je in amper twee uur naar jouw bestemming. Zo kan je je stedentrip in Polen razendsnel beginnen. Wil je geen pakket inclusief vlucht, maar liever een reis met eigen vervoer? Zonder tussenstop ben je in elf uur in hoofdstad Warschau. Met de trein ben je iets langer onderweg en stap je meestal over op het station van Berlijn.

Nieuwe smaken ontdekken tijdens je goedkope stedentrip naar Polen

De Poolse dinertafel is met zijn joodse, Russische en Oekraïense invloeden een bijzondere. Aardappelen, vlees en kool zijn de grote hoofdrolspelers op de menukaart van vrijwel elk restaurant dat je tijdens je goedkope stedentrip in Polen bezoekt. Eten kun je er goedkoop. Behalve varkensvlees –en dan vooral de pikante worsten- zijn ook bietensoep, diverse stoofpotjes en zurek (roggemeelsoep) populair, net als pierogi. Dit laatste gerecht heeft een wat Italiaanse uitstraling. Pierogi zijn deegkussentjes gevuld met onder andere kaas, vlees, kool, paddestoelen of spinazie. In Polen ontdek je zonder twijfel nieuwe smaken.

Niets wat je tegenhoudt om een stedentrip naar Polen te boeken

Polen is met zijn veelbewogen geschiedenis en kleurrijke en levendige steden met tal van historische bezienswaardigheden een prima keuze voor een korte trip. Een goedkope aanbieding van reisorganisaties als Tui of Kras heb je via de onafhankelijke vergelijkingswebsite StedentripDirect.nl zó gevonden. De Poolse steden zijn knus en rijk aan voorzieningen. De bezienswaardigheden liggen grotendeels op loopafstand van elkaar. Langere afstanden overbrug je met het prima geregelde openbaar vervoer in de steden. Boek je citytrip naar Polen vandaag nog en reis af naar dit ten onrechte nog grotendeels onontdekte land!

Stedentrips vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Stedentrips.

Blog

© 2024 — stedentripdirect.nl — development by Harris Software