Zoek & boek

Kies voor Kroatië als veelzijdige vakantiebestemming

Één van de snel groeiende vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen is Kroatië. Kroatië staat niet direct bekend als een echt vakantieland, maar daar zul je anders over denken als je er geweest bent. Kroatië heeft een prachtige kustlijn waar jij heerlijk je zomervakantie kunt doorbrengen. Met veel hotels, resorts, campings en vakantieparken zit er vast en zeker voor jouw vakantie naar Kroatië ook een mooie verblijfplaats bij. Allemaal zijn ze er op gericht om jou een heerlijke en zorgeloze vakantie te laten beleven.

Prachtige natuur

Kroatië is niet alleen een heel gezellig en gastvrij land, het is ook op bepaalde plekken schitterend. Mooie baaien worden afgewisseld ruige rotsen. Wat dieper in het land vind je ook grote natuurparken. In deze parken met je met je eigen auto of huurauto doorheen rijden zodat je ook van dichtbij van al die indrukwekkende natuur kunt genieten. Het natuurpark wat je niet mag missen is het Nationaal Park Plitvice Meren. In dit park vind je grote meren met helder water die worden omringd door dichte bossen, een groot plezier om doorheen te rijden.

Historische steden

Ook heeft Kroatië een rijke geschiedenis, wat in veel steden nog terug te zien is. Zo zijn de steden Split en Dubrovnik de moeite waard. In deze steden zul je de grote cultuurhistorische waarde van het land dan ook zeker terug zien. De hoofdstad van Kroatië is Zagreb, en is wat verder van de kust verwijderd. Een strandvakantie wordt dan ook niet vaak gecombineerd met deze grote stad, ook al is dat erg jammer omdat het een prachtige stad is. Wil je Zagreb toch een keer van dichtbij zien, dan is een stedentrip voor een paar dagen naar deze stad zeker aan te raden.

Ontspannen aan de kust

De meeste vakantiegangers willen op hun welverdiende vakantie ook genieten van het weer, het strand en de zon. Als je kiest voor Kroatië als vakantiebestemming ga je dat zeker beleven. Aan de kust vind je diverse populaire badplaatsen waar je heerlijk van dit alles kunt genieten. Zo is de regio Istrië erg populair onder Nederlandse toeristen. Dit gedeelte van Kroatië in de Adriatische zee heeft kilometers kustlijn en de hotels en resorts staan hier te wachten om jou met open armen te ontvangen. Voor de kust van Kroatië liggen verschillende eilandjes die het uitzicht vanaf de kust nog mooier maken. Sommige van deze eilandjes zijn ook met de boot te bereiken, waar jij een dag kunt genieten van het ultieme vakantiegevoel.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Stedentrip kerst

De leukste stedentrips met Kerst

De periode rondom kerst is ieder jaar weer een waar feest. De vrolijk verlichte straten, de...
Zonnige trip januari

Een zonnige stedentrip in Januari? 5 tips!

Heb je even helemaal genoeg van de Hollandse vrieskou en wil je even ontsnappen uit de...
Goedkope steden Europa

5 goedkope steden in Europa

Wil jij lekker op reis en de wereld verkennen, maar beschik je niet over een enorm...
Last minute stedentrips

De leukste last minute stedentrips

Een stedentrip is eigenlijk een mini-vakantie waar je in korte tijd heel veel kunt zien en...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met stedentrips voor je…