Zoek & boek

Hardlopen door de mooiste steden van Nederland

Hardlopen is goed voor je gezondheid. Het maakt je lichaam sterker en helpt je geest ontspannen. Dat ontspannen komt natuurlijk niet alleen door de stoffen die vrijkomen door het bewegen. Het is ook zo dat je graag in een mooie omgeving loopt. Voor de één is dat lopen door de duinen of langs het strand. Voor de ander is de ultieme ontspanning echter te ervaren met hardlopen door de mooiste steden van het land. Welke steden moet je dan in ieder geval gedaan hebben?

1 Amsterdam

Het spreekt bijna voor zich dat hardlopen in Amsterdam hoog op je lijstje moet staan. Het is niet voor niets de stad die internationaal ook het meest aanspreekt. Juist ook omdat je er mooie architectuur vindt. Bovendien is de stad altijd in ontwikkeling, waardoor je er altijd weer iets nieuws kan ontdekken. Zelfs de bewoners van de stad raken er niet uitgekeken tijdens hun trainingsrondjes. Wanneer je dus de kans krijgt om er zelf een keer te lopen, dan moet je die zeker pakken. Je zal merken dat het een heel fijne ervaring is.

2 Rotterdam

De grootste marathon van het land wordt in Rotterdam gehouden. Dat is op zich al een reden om er te gaan hardlopen. De marathon voltooien is voor veel lopers een doel op zich. Doe je beste hardloop horloge om en probeer het allerbeste uit jezelf te halen. Mocht je nu niet in de drukte van de marathon willen lopen? Dan is dat geen probleem. Er zijn namelijk nog talloze andere momenten waarop je fijn door de stad kan lopen. Bovendien kan je dan ook hele andere delen ontdekken. Dat is ook de moeite waard, want Rotterdam heeft nog veel meer te bieden.

3 Haarlem

Een leuke klassieke stad om in te lopen is Haarlem. Daar kan je dan ook direct een leuk uitje van maken. Naast de mooie omgeving om in hard te lopen is er namelijk nog veel meer te doen. het kan dus best weleens de moeite waard zijn om daar een paar dagen naartoe te gaan. Zo kan je op vakantie, maar hoeft jouw training daar niet onder te lijden. Dat is eigenlijk de perfecte vakantievorm voor jou. Bovendien doe je er je partner en kinderen ook een plezier mee. Alle reden om dus eens een hardloopuitje naar Haarlem op de planning te zetten.

4 Maastricht

Maastricht is niet alleen één van de mooiste steden van Nederland. Het is voor hardlopers ook nog eens één van de meest uitdagende. Dat maakt het dus eigenlijk alleen maar interessanter om er eens een keer de weg te zoeken. Door de ligging is er het nodige hoogte verschil, mits je daarvoor de wegen buiten het stadscentrum uitzoekt. Kies je ervoor om in de stad zelf te blijven? Dan kan het weleens heel aantrekkelijk zijn om langs het water te lopen en op die manier te genieten van al het moois wat deze zuidelijke stad je te bieden heeft. Zo kan je alleen maar meer genieten.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Ontdek de schoonheid van Schotland met treinreizen

Ontdek de schoonheid van Schotland met treinreizen

Reizen door Schotland met de trein is een ervaring als geen ander. Van de betoverende Hooglanden...
Stedentrip kerst

De leukste stedentrips met Kerst

De periode rondom kerst is ieder jaar weer een waar feest. De vrolijk verlichte straten, de...
Zonnige trip januari

Een zonnige stedentrip in Januari? 5 tips!

Heb je even helemaal genoeg van de Hollandse vrieskou en wil je even ontsnappen uit de...
Goedkope steden Europa

5 goedkope steden in Europa

Wil jij lekker op reis en de wereld verkennen, maar beschik je niet over een enorm...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met stedentrips voor je…